Månadslista - Mars

Lästa böcker: 2st
Kaffe med rån
Den röda pyramiden
 

Engelska böcker: 0

 

Andra böcker: 1
Fyra kvinnor, fyra flickor

 

Ljudböcker på svenska: 0

Ljudböcker på engelska: 0

Recenserade böcker: 3st

Påbörjade serier: 2st
Pensionärsligan
Kanekrönikan

 

Avslutade serier: 0

Bokhändelser: 0
 

Bästa bok: Den röda pyramiden

Böcker jag ser fram emot: Den unga eliten

Köpta böcker: 3st
Seven Up
Hard Eight
To the Nines

Utmaningar/tävlingar: 2
Läsutmaningen 2015
Kaosutmaningen 2015

Solen skiner och det är verkligen vår nu. Det är så härligt! Det är snart dags att börja läsa utomhus. Den här månaden är jag positivt överraskad över att jag har läst tre böcker för jag trodde att det bara var två. I april vill jag läsa fler böcker och någon engelsk bok eftersom jag inte har läst någon sådan på tre månader. I mars tyckte jag bäst om Den röda pyramiden av Rick Riordan. Den var spännande, fantasifull och glad. En perfekt start på mitt läsande av Riordans böcker helt enkelt. I april hoppas jag hinna läsa Den unga eliten av Marie Lu. Jag gillade hennes Legend-trilogi och Den unga eliten verkar spännande. 

Interesting Books in March

 
Lauren Olivers nya bok handlar om en flicka som inte är sig lik efter en olycka och sedan mystiskt försvinner. Det leder till att hennes syster börjar leta efter henne. Jag tycker handlingen verkar spännande och har tidigare läst Deliriumtrilogin av Oliver som jag gillade. 
 
Jag har tidigare läst alla böcker i Parasollprotektoratetserien av Carriger som har kommit ut på svenska och jag gillade allihopa! Nu kommer en serie som utspelar sig efter serien om Alexia Tarabotti. Det är som en fristående fortsättning och utspelar sig i samma värld. Serien verkar helt klart intressant. 
 
Jag har läst den första boken i den här trilogin på svenska, Half Bad - Ondskans son, och fastnade för den mörka och unika handlingen. Boken grep verkligen tag i mig och jag längtar efter att läsa fortsättningen på trilogin. Den första boken handlar om Nathan som är hälften vit häxa och hälften svart häxa och försöker passa in i ett samhälle där han inte är välkommen. 
 
Efter The Mortal Instruments-serien har Clare hunnit påbörja flera serier som utspelar sig i Shadowhunter-världen. En av dem är Tales from the Shadowhunter Academy där The Lost Herondale är bok två. Boken handlar om att det kan finnas en till Herondale någonstans och jakten på denna person. Jag tyckte verkligen om världen som Clare byggt upp när jag läste The Mortal Instrument och kan tänka mig att läsa någon av hennes andra serier om världen. 
 
The Orphan Queen fångar direkt mitt intresse med sitt fina omslag. Boken är den första delen i en ny serie med samma namn. Boken handlar om en föräldrarlös prinsessa som tillsammans med andra föräldrarlösa barn lärs upp till tjuvar. Senare får prinsessan i uppdrag att spionera på ledarna av kungarriket, men snart kommer allt att förändras. Kommer prinsessan kunna rädda kungariket? Jag tycker handlingen låter väldigt intressant och lite annorlunda. 
 
En bok som jag fastnade för på grund av det fina omslaget. Written in the Stars handlar om en flicka med invandrar föräldrar som låter henne välja det mesta själv, men är fastbeslutna att gifta bort henne. Det här skapar problem när huvudkaraktären blir kär. Allt kommer till sin spets när hennes föräldrar tar med henne till Pakistan och hon helt plötsligt ska bli bortgift. Hur ska det gå?
 
Vilka böcker har ni spanat in i Mars? Har ni läst någon av dessa böcker? :)
 
Bilderna är från Goodreads och om ni klickar på boktitlarna så kommer ni till bokens Goodreadssida.

Tagg: En bokbloggares hemliga liv

Tack för den här roliga taggen Beate
 
1. Hur länge har du bloggat?
Det närmar sig två år, blir faktiskt förvånad över att det är så pass lång tid! 
 
2. Tror du att du kommer sluta blogga om böcker i framtiden?
Jag vet inte, men det känns som om att jag kommer att fortsätta även om jag under vissa perioder inte kommer att ha tid att blogga så ofta. 
 
3. Vad är det bästa med att vara en bokbloggare?
För mig är det helt underbart att ha en plats att dela med sig av det som jag har läst och få respons på det. Dessutom kan jag genom recensionerna få tid till att skriva, något som jag gillar, men inte brukar hinna med i vardagen.
 
4. Vad är det värsta med att vara en bokbloggare?
Det är när bloggen inte hinns med. Jag vill uppdatera ofta och känna att det alltid finns något nytt att läsa här, men ibland när jag blir sjuk eller ha mycket i skolan så går det helt enkelt inte.
 
5. Har du svårt att skriva rubriker till dina inlägg?
Jag tycker att det är svårt! Jag vill ha intressanta och lite nya rubriker, men det brukar nästan alltid sluta med att jag tar och återanvänder en titel jag har haft förut. Det är lite tråkigt att köra i samma hjulspår, men samtidigt är det svårt att komma på en kreativ rubrik som också får fram vad inlägget handlar om på ett tydligt sätt. Det är lättast när jag skriver recensioner för då tar jag bara boktiteln.
 
6. Finns det någon bokbloggare du beundrar?
Jag tycker det är väldigt kul att läsa andra bokbloggar och det finns många bokbloggare som jag imponeras av. En av bloggarna jag har läst längst och jag alltid tycker har intressanta och välstrukturerade inlägg är Boktyckes bokblogg. Sedan tycker jag att Elvira har väldigt varierade inlägg och uppdaterar ofta. Både bild och text har bra innehåll och är intressanta. Avslutningsvis beundrar jag Petras fina bokblogg med förkvent uppdatering och välskrivna recensioner. 
 
7. Vilken bokbloggare skulle du vilja ha som gästbloggare på din blogg?
Jag har ingen aning! Jag har aldrig haft någon gästbloggare.
 
8. Hur ser din rutin ut när du bloggar? T ex vilken tid, klädsel, dryck m.m.
Följer jag mina vanliga rutiner så brukar jag oftast blogga på morgonen. På vardagen blir det innan skolan och på helger efter frukosten runt tio. Då brukar jag sitta färdigklädd för dagen och bara försöka göra klart inlägget så fort som möjligt. Oftast har jag halv-skrivna inlägg som jag bara gör klart innan skolan. De har jag då förberett någon eftermiddag eller kväll när jag haft tid över, förmodligen med en tekopp bredvid mig. 
 
9. Har du svårt för att skriva recensioner?
Förut hade jag svårt att skriva dem och hade oftast högar med böcker som jag inte hade recenserat. Nu har jag kommit in i en rytm där jag har för vana att anteckna medan jag läser boken och sedan utifrån anteckningarna skriva klart en recension så fort jag har läst ut boken. Det systemet fungerar bra för mig och jag recenserar nu alla böcker jag läser.
 
10. Vad tycker du om bokbloggarvärlden?
Jag tycker det är en superhärlig värld! Innan jag började bokblogga hade jag ingen aning om hur många bokbloggar det fanns och hur många trevliga utmaningar, tävlingar och taggar som det finns att göra. För att inte tala om alla vänliga människor som sköter dessa bloggar. 
 
11. Vilka taggar du för den här taggen?