Böcker att läsa i sommar

Enligt mig är sommaren den bästa tiden på året att läsa på. På bilderna över har jag visat några böcker som jag tror skulle passa bra som sommarläsning. Jag har läst Mycket mer än så, Blunda och hoppa, Mitt perfekta liv och Lock and Key av Sarah Dessen som jag verkligen gillade. Alla hennes böcker tror jag skulle passa sig riktigt bra att läsa på sommaren. De jag har läst är lättlästa och lätta att ta till sig. 
 
Rubinröd - Linzi Glass
En sorglig, men mycket vacker berättelse om kärlek, vänskap och åsikter under apartheidtiden i Sydafrika. 
 
Jellicoe - Melina Marchetta
En av mina absoluta favoritböcker! En bok som är vacker och sorglig på ett magiskt sätt!
 
The Best of Me - Nicholas Sparks
En fin kärlekshistoria med somriga inslag och många synvinklar. 
 
Himlen börjar här - Jendy Nelson
En bok som tar upp svåra ämnen på ett lätt sätt. Det är en bok att både skratta och gråta till. 
 
Matchad-trilogin - Ally Condie
En dystopisk trilogi med poesi. Enligt mig en lagom lätt trilogi att läsa på sommaren. 
 
Ädelstenstrilogin - Kerstin Gier
En trilogi som gjorde att jag skrattade och skrattade samtidigt som den var spännande. Mina recensioner på böckerna: Rubinröd, Safirblå och Smaragdgrön.
 
Damernas detektivbyrå - Alexander McCall Smith
En serie med en stark kvinnlig huvudkaraktär, roliga kommentarer och mysterier. 
 
Har ni några boktips till sommaren? 

Frost

titel: Frost

del: 1/3 

författare: Maggie Stiefvater

förlag: Ponto pocket

start: 13/6-14

slut: 13/6-14

 

Om:

 

En mystisk, magisk och spännande bok värd att lägga tid på!

 

Denna bok besitter en passande titel eftersom boken kretsar mycket runt kyla och sjunkande temperatur. Frost handlar om Grace och de mystiska vargarna i skogen. Grace har sedan hon som liten blev attackerad av vargarna iakttagit dem. Det är en speciell varg med gula ögon som hon ser som sin varg. En pojke på Grace skola har sedan en tid blivit dödad och nu hotas vargarna av jägare vilket skrämer Grace. Ska hon lyckas rädda vargarna och vad är det som är så mystiskt med dem?

 

Till en början har boken en spännande inledning med detaljerade beskrivningar och ordval som väcker karaktärernas känslor till liv. Efter det fortstätter boken en aning uppenbart med karaktärer som är lite för sterotypiska för mig. Det finns däremot något som väcker mitt intresse.

 

Jag blir snabbt intresserad av vargarna och karaktärerna i boken. Jag vill veta deras bakgrund och vad som har gjort dem till det de är. Ibörjan av boken tyckte jag Grace fascination för vargarna är lite halv märklig och osmaklig, men redan då kände jag att det fanns något underliggande spännande och mystiskt med det. Det var det där på djupet som jag kämpade för att nå medan jag läste. 

 

Något jag tyckte var passande och uppenbart var att Grace hade frånvarande föräldrar och att hon redan i början började glida ifrån sina vänner. Det passar ju utmärkt när det handlar om övernaturlighet. Jag hoppades inerligt på en vändning gällande det och det fick jag. En ganska oväntad sådan också. Vilket gjorde mig glad!

 

Jag gillde inte Grace å ena sidan uppenbara blygghet och hur hon å andra sidan hade sådant själförtroende när hon var med Sam. Det kändes som om hon var två olika personer något som störde mig. Jag tyckte också att deras relation utvecklades lite för fort och att det kändes lite påskyndat. Det kändes helt enkelt som de hade känt varandra länge fast de nyss träffats.

 

När jag började läsa boken och saker inte pasade mig fick jag en tagg i sidan åt den. Det kan bero på de höga förväntningarna som jag hade på Frost. Men det fanns alltid en känsla, ett omen som inte gick och ta på och som fick mig att vilja läsa vidare. I takt med att spänningen växte, det kom fler vändningar, mina tankar rusade iväg i funderingar och boken djupnade så blev den snabbt bättre. Allt som stampar på ytan är halvdant. Den här boken är det inte. Den skiftar i så många nyanser och vänder på så många stenar. Riktigt skickligt skrivet! 

 

Böcker i serien The Wolves of Mercy Falls:
Frost
Feber
För evigt
Sinner