Min väg tillbaka till läsningen

1. De kom från norr - Jackie French
Först handlade det om att ens kunna se på en bok och vilja läsa den. Förut ville jag läsa så gott som varje bok jag såg, men sedan en tid tillbaka har jag inte ens velat se på böcker. De har fått mig att känna en slags inre stress, blivit ett av de måsten de förut lockade mig iväg från. Sedan kom den underbara dag då jag faktiskt blev sugen på att läsa. JAG VILLE LÄSA! Så jag tänkte, vilken bok vill jag läsa. Den var tvungen att vara någon lätt bok, någon jag inte behövde anstänga mig för att läsa. Den var tvungen att vara en bok jag gillade. Så jag gick till biblioteket och lånade De kom från norr fast jag hade en likadan bok hemma i bokhyllan två timmar bort. Och jag läste lite nästan varje dag efter det och sedan var den slut. 
 
Jag har skrivit mer om boken här
 
2. Vargbröder - Michelle Paver
När jag kom hem till jul bad jag min mamma om hjälp att hitta en bok att läsa här hemma. Mamma gav flera förslag och jag sakade på huvudet åt alla. Jag sa "jag vill ha en bra, lätt bok att läsa, jag vill läsa Vargbröder" och sagt och gott vi gav oss av på en jakt för att hitta dem. Sedan den dagen vi hittade böckerna (torsdag förra veckan) så har jag läst Vargbröder, Havets fångar, Demonernas port och Jagad av klanerna. Nu har jag bara två böcker kvar i serien och den sista har vi inte kunnat hitta så snart ska jag övertala familjen att leta rätt på den åt mig. :D 
  
Hoppas ni har en jättebra julledighet! 

Tron på framtiden

Skaparglädje, livsglädje
 
När de senaste månaderna har flutit ihop, när de sömnlösa nätterna har blivit fler och fler, när man inte känner igen sig själv, när varje dag har blivit en kamp. Då är det svårt att hitta tillbaka, hitta tillbaka till glädje och uppskattning för det lilla, för allt det fina. Men när man väl börjar vandra ut ur mörkret är det just de sakerna som går att se först.
 
Naturen
Glimten i ett barns öga
Att våga se på en bok utan att vända bort blicken, att vilja läsa igen
Att känna ett sug efter att skapa, att göra mer
Att dansa och sjunga för sig själv bara för att man är glad
Att känna längtan efter jul och inte rädsla för att tiden går för fort
Det är då man vet att man är på väg tillbaka, tillbaka till sig själv
Det är då jag vet att jag måste ta vara på allt det jag vill göra och inte stänga in mig i denna fyrkant av måsten igen, mitt liv är mitt och inte bara en massa måsten, en rak väg som jag planerat att gå.
 
Jag vet inte var jag ska börja, men jag vet att jag har börjat. Jag har gjort ett kollage, ett kollage som inspirerar mig, som motiverar mig, som gör mig glad. Jag har börjat läsa en bok, en bok som inte ingår i min kurslitteratur, en bok som jag vill läsa. Jag har börjat se fram emot att gå upp på morgonen, att äta frukost, att dra bort gardinerna från fönstrena och titta ut. 
 
Jag vill mer igen, jag har idéer och tankar som flyter omkring i mitt huvud, jag har lust och glädje som bubblar i mig, jag vill gå ut, jag vill springa, hoppa, klättra, jag vill fotografera och klippa och klistra, jag vill måla.