v.44

Snart är det Halloween! Jag brukar ju inte läsa så läskiga böcker, för jag är en fegis, men Sanningen om Alice och Skuggan av Anna av Rebecca James tycker jag är riktigt spännande och något otäcka. Har ni några tips på spännande, nervkittlande böcker att läsa nu när det börjar bli lite mörkare och folk börjar gå bus och godis?

The Host

Jag har inte sett filmen The Host förrän idag och den var oväntat bra! Jag gillar verkligen boken, skriven av Stephenie Meyer, och även fast det var år sedan jag läste den så kände jag samma känslor som när jag läste den när jag så filmen. Åh! Jag tycker verkligen att de båda är bra! Det var faktiskt jättekul att se filmen och jag rekommenderar den verkligen även fast jag såklart rekommenderar boken mer! Kanske kände jag mer för filmen på grund av att jag läst boken, men jag tycker faktiskt väldigt mycket om den. Den förmedlar känslor och den fångar den där ilande spänningen. Utmärkt helt enkelt! 
 
The Host handlar om en framtid där världen är övertagen av utomjordiska själar som bosätter sig i människokroppar. Männskligheten ser ut att vara förlorad, men Melanie Stryder vägrar att ge upp. Vad döljer sig egentligen på jorden? Och vad vet vi om mänskligheten eller de själar som tagit över jorden?
 
Förresten är det någon som vet om The Host kommer att få en uppföljare? Vet inte om jag skulle våga läsa den eller inte. The Host har ändå ett så bra slut. 

Vad tycker ni om boken? Filmen?
 
Bilden hittade jag här

Interesting Books in October

 
1. Shadows of Self - Brandon Sanderson
En bok som utspelar sig i Mistborn-världen, den femte i Mistborn-serien och det säger väl allt. Den här boken vill jag läsa!
 
Jag tyckte väldigt mycket om den första boken i trilogin Den unga eliten och jag ser så mycket fram emot fortsättningen! Adelina är en intressant huvudkaraktär och det ska bli spännande att se hur hon utvecklas och även hur världen kommer att utökas i nästa bok. 
 
En novellsamling där en av författarna är Maggie Stiefvater. Jag fastnade för det konstnärliga omslaget. Omslaget får mig att tänka på Stiefvaters poetiska språk i de böcker jag läst av henne tidigare. Jag gillar hennes språk och vill läsa mer av henne. 
 
See Me är en ny bok av Nicholas Sparks. En kärlekshistoria är att vänta och den här gången handlar det om Colin som har mycket i bagaget och kämpar för att vända sitt liv rätt och bli lärare. Han har ingen tanke på ett seriöst förhållande, men allt förändras när han träffar Maria.
 
Bilderna är från Goodreads och om ni klickar på boktitlarna så kommer ni till bokens Goodreadssida.