Interesting Books in June

1. Royal Wedding - Meg Cabot
Jag har bara läst den första boken om Mia i En prinsessas dagbok-serien, men jag gillade den. Jag har även sett filmerna och tyckte bra om dem också. Det här är helt klart en serie jag kan tänka mig att läsa. Den första boken var humoristisk och lättläst och det verkar den här också vara. 
 
2. The Evil We Love - Cassandra Clare och Robin Wasserman 
Det här är en bok som jag faktiskt blir riktigt sugen på att läsa. Berättelsen kommer än en gång från The  Shadowhunter Academy, men denna gång handlar det om Valentines tid på skolan och början till Cirkeln. Det skulle vara intressant att läsa om hur det hela började. 
 
3. The Witch Hunter - Virginia Boecker 
Huvudkaraktären arbetar för kungen som häxjägare i The Witch Hunter. Hon gör ett mycket gott arbete, men allt förändras när hon själv blir anklagad för att vara häxa för att klara sig blir hon tvungen att söka hjälp hos fiender. Jag har inte läst så många böcker om häxor och den här verkar spännande. 
 
4. The Night We Said Yes - Lauren Gibaldi
En somrig bok med djup verkar det här vara. The Night We Said Yes handlar om Ella som träffar Matt vilket leder till en kväll när de och ett gäng kompisar antar alla utmaningar, tyvärr försvinner Matt och de andra blir lämnade kvar. Vad händer egentligen när Matt kommer tillbaka?
 
5. Emmy and Oliver - Robin Benway
En berättelse om två bästa vänner som blev splittrade, kommer de att hitta tillbaka till varandra? Och vad händer i så fall? Jag tycker att det verkar vara en ganska mysig och romantisk bok och är helt klart nyfiken på att läsa den. 
 
Vilka böcker ser ni fram emot så här i början av sommaren? :)
 
Bilderna är från Goodreads och om ni klickar på boktitlarna så kommer ni till bokens Goodreadssida.

Bloggstafett: Bästa sommarboken

Jag tror att det här var den allra första boken jag läste av Sarah Dessen. Mycket mer än så är i alla fall den bästa jag läst av henne! Jag tycker att alla böcker som jag har läst av Sarah Dessen passar perfekt på sommaren och eftersom det här är min favoritbok av henne så vill jag passa på att rekommendera den när Sofie på Sofies bokblogg ordnar bloggstafett om bästa sommarboken. 
 
Mycket mer än så handlar om Auden som tillsynes är perfekt. Hon har toppbetyg, tar ansvar för sig själv och sin familj och skapar ingen oro hos föräldrarna. Det ingen vet är att hon för att hålla denna skepnad måste vara uppe hela nätterna. I brist på sömn och ett socialt liv tar Auden och tackar ja till hennes pappas erbjudande om att spendera sommaren med honom och hans nya familj. Det här blir början till ett helt nytt liv för Auden.
 
Mycket mer än så är en varm och djup bok om kärlek, familj, vänskap och sommar. 
 
Jag hoppas att du som aldrig har läst en Sarah Dessen bok prövar en och att du som aldrig har läst Mycket mer än så ger den en chans! :)

Månadens bok - Maj

titel: Enklav

del: 1/3 i Razorlandtrilogin

författare: Ann Aguirre

förlag: Modernista - Recensionsexemplar

rekommenderas till: alla som vill läsa en bra ungdomsbok, dystopi och gillar zoombies

positivt med boken: karaktärsutvecklingen, dystopivärlden, miljöbeskrivningar och unika karaktärsnamn

målgrupp: framför allt ungdomar och unga vuxna i åldrarna 14-20 år, men också andra som gillar ungdomsböcker

goodreads genomsnitt: 3,92

min recension: Enklav

andras åsikter om boken: 365 böcker du borde läsa, Kattugglan och Annas bokblogg