Lässvacka

Mitt försök att "starta upp" bloggen igen förra månaden blev inte så lyckat och jag är fortfarande mer eller mindre i en lässvacka. Igår läste jag mer än jag har gjort på länge och då blev det kanske 40 sidor. Det känns supertråkigt att det är så tomt på bloggen och ännu tråkigare att jag inte får något läst. Har ni något tips på hur man kan ta sig ur lässvackor och komma tillbaka till läsandet och bloggandet? :)

Kommentarer:

1 Karin:

Jag hade en lässvacka i flera år. Vet inte egentligen vad som hände, utan slutade bara läsa. Jag kom rätt nyligen tillbaka genom att 1. sätta upp mål 2. välja böcker varsamt för kommer det en dålig bok blir jag genast omotiverad 3. började läsa klassiker som hade intressanta handlingar, originella och vackert språk (Tips! Dorian Grey's Porträtt och Möss och människor).

Svar: Tack så mycket för tipsen! Klassiker är verkligen något som jag måste prova. Jag har bara läst några få. :)
inutienbok.blogg.se

2 Rebecca R:

När jag hamnar i lässvackor brukar jag fokusera på att läsa för att jag vet hur mycket jag gillar att läsa. Jag kan t.ex. ställa mig och kolla på mina böcker i bokhyllan tills jag hittar en som bara "åh den vill jag läsa" sen bestämmer jag att jag läser den. Om det däremot inte finns någon bok som jag vill läsa så finns det två olika saker som jag brukar göra. Antingen så tar jag bara en total paus tills jag känner för att börja igen, eller så bestämmer jag mig för att tvinga mig själv att bara sätta mig ner och läsa ut min bok. Den känslan som man får när man läst ut en bok brukar oftast fungera på mig för att få igång läslusten igen. Hoppas jag var till hjälp! :)

Svar: Tack så mycket för tipsen! Det är ett bra tips att fokusera på hur mycket man gillar att läsa. Jag har nog fokuserat lite för mycket på det faktum att jag inte läser och att det är ett problem. Nu har jag i alla fall börjat komma igång lite smått. :)
inutienbok.blogg.se

Kommentera här: