Det finns magi!

titel: Den hemliga trädgården

del: ingår inte i en serie

författare: Frances Hodgson Burnett

förlag: En bok för alla

start: 14/8-13

slut: 30/8-13

 

Om:

Allt det där vi inte tänker på. Allt det där som alltid finns där. Det är magi. Om man är ett litet bortskämt barn som växt upp isolerat i Indien så ser man med all sannolikhet inte magin. Men om man får komma till England och se blommorna växa och träffa en pojke som pratar med djur så ser man den högst troligt. 
 
Mary får efter sina föräldrars död flytta till sin farbror i Yorkshire. Till en början är hon arg och sur och vill inte göra någonting, men efter ett tag lär hon sig att naturen är vacker och har en hel del att erbjuda och så får hon nya vänner. Hennes allra första vänner. Men det finns fortfarande saker som Mary inte förstår. Vem är det som gråter? Och varför vill ingen prata om det med henne? Vart finns trädgården som stängdes för tio år sedan och varför stängdes den? 
 
Den hemliga trädgården är en fin historia om att uppskatta det som finns. Boken är väldigt bra och även om den skrevs för många år sedan och utspelar sig för länge sedan så är det som står relevant än idag. Visst kändes det konstigt ibland när författaren beskrev människorna i Indien och de fattigare människorna, men det störde inte berättelsen. 

Kommentera här: