Tre böcker från januariläsningen

titel: Vargbröder - Vålnadernas berg
del: 6/6
författare: Michelle Paver
förlag: Semic

Om: I den avslutande delen om Torak, Renn och Ulv är det dags för Torak att möta sitt öde. Men det händer mer, både Torak och Renn får återse personer som de aldrig trodde att de skulle få se igen. Är det verkligen möjligt? Och hur kommer det gå för pojken som föddes för att möta mörkret?

En spännande avslutning på en av mina absoluta favoritbokserier! Precis som tidigare delar är det nästintill omöjligt att lägga ifrån sig boken. 
 
titel: Kleopatras trädgård
del: 6/?
författare: Martin Widmark
förlag: Bonnier Carlsen

Om: David och Larissa-serien fortsätter att leverera. Spännande böcker med många intressanta perspektiv. I Kleopatras trädgård beger sig David, Larissa och deras vän Melkior till Rom. Där möts de av intressant historia och religösa funderingar. De träffar också på människor som verkar veta ännu mer om Roms historia, och dessa verkar vara ute efter något mer...
 
En klippsk serie, som väcker tankar, perfekt både lite äldre och lite yngre barn. 
 
titel: Julian och Jim
del: 2/2
författare: Laura Trenter

Om: Uppföljaren till Pappa polis, en av mina barndomsfavoriter. Pappa polis handlar om Julian och hur det är när hans pappa som är polis blir svårt skadad av en person i ett motorcykelgäng. Julian och Jim är inte lika bra och spännande som Pappa polis, men båda böckerna är så fina. Relationerna mellan karaktärerna beskrivs på ett enkelt, men ändå klockrent sätt som gör att man förstår hur mycket de betyder för varandra. Det är en lättläst bok med mycket känslor och en hel del man kan lära sig av. 

Kommentarer:

1 Emelie Karlsson:

Vad kul med Vargbröder

Svar: Ja! Gillar serien väldigt mycket! :D
inutienbok.blogg.se

Kommentera här: