Misstänkt ljus

titel: Misstänkt ljus

del: 3/5

författare: Kerstin Lundberg Hahn

förlag: Rabén och Sjögren

start: 2017-01-18

slut: 2017-01-19

 

Om:

Den tredje delen om Kajsa och Johan. Johan är Kajsas sommarbror. När Kajsa hälsar på farmor som bor på landet är det bästa att få träffa Johan igen. Johan och Kajsa hittar alltid på massor av saker som att tälta, bada och cykla. Kajsa och Johan är också otroligt nyfikna och de har en tendens att snubbla över mysterier att lösa.

I Misstänkt ljus har två nya personer kommit till den lilla byn där Johan och Kajsas farmor bor. Den ena är en kvinna som har slagit sig ner ovanför Evas butik och den andra är fosterbarnet Anki. När det börjar brinna på gräsmattan hos farmor och den nya kvinnan får ett hotbrev så misstänker Kajsa och Johan den otrevliga Anki, men hur ligger det egentligen till? 

Kerstin Lundberg Hahns böcker om Kajsa och Johan är lättlästa, mysiga och innehåller alltid ett bra mysterium. En barndeckare på helt rätt nivå. Det är inte bara mysteriet som spelar roll utan hela stämningen, och när andra kan missa relationerna mellan karaktärerna i sådana här böcker så gör Lundberg Hahn det inte. Kajsa och Johan, farmor och Anki karaktärerna beskrivs på ett sådant sätt så du känner det här kunde ha varit jag när jag var liten, eller det där låter som min farmor. De känns verkliga och härliga. Du vill lära känna dem. 

Riktigt trevlig läsning helt enkelt! :)

Böcker i Serien om Johan och Kajsa:
Fågeltjuvarna
Kalla diamanter
Misstänkt ljus
Det glömda guldet
Falska ansikten