Hard Eight

titel: Hard Eight

del: 8/21

författare: Janet Evanobich

förlag: St. Martin's Paperbacks

start: 

slut: 

 
Om:
 
Stephanie Plum äter fryst kakdeg, blir jagad av ormar och förföljd av en irriterande advokat samtidigt som hon testar sina vingar som privatdetektiv.  
 
I Hard Eight möter vi ännu en gång den fascinerade italiensk-amerikanska Stephanie som utan någon ordentlig plan gör sitt bästa för att fånga bovar, både mindre och större. Detta gör hon med olika resultat oftast går det mindre lyckat, men i slutändan brukar det gå vägen. Den här gången får Stephanie i uppdrag att hitta en liten flicka och hennes mamma vilket gör att hon hamnar i rejält trubbel. 
 
Ibland kan det vara störande att det alltid kommer något i vägen för Plum som gör att hon inte lyckas lösa fallet tidigare. Boken är uppbyggd precis som tidigare böcker i serien. Det är inte oväntat eftersom Evanovich har skrivit en hel del böcker varav 21 stycken i serien om Plum. Det är dock ett koncept som fungerar! Boken är rapp, rolig och det finns en ovisshet i vad som komma skall, även om vändningarna följer mallen. 
 
I den här boken känner jag faktiskt lite äkta spänning för ett ögonblick vilket är ett stort plus. Karaktärerna är alltid roliga och Plum lyckas alltid träffa de knasigaste personerna, både busar och vänner får en att skratta. Hard Eight är spontan precis som Plum själv. 
 
Evanovich har lagt i en högre växel och mot slutet är det faktiskt riktigt spännande. Jättekaninen skrämmer mig och det roliga är på gränsen till otäckt. Den spännande, läskiga känslan finns i bakgrunden och det gör boken bättre! Jag tror att den här boken är bättre än föregångaren just på grund av den accelererande spänningen. 
 
Jag ser helt klart fram emot mer Plumläsning!
 
Böcker i serien om Stephanie Plum:
One for the Money
Two for the Dough
Three to get Deadly
Four to Score
High Five
Hot Six
Hard Eight
Visions of Sugar Plums
To the Nines
Ten Big Ones
Eleven on Top
Twelve Sharp
Plum Lovin'
Lean Mean Thirteen
Plum Lucky
Fearless Fourteen
Plum Spooky
Sizzling Sixteen
Smokin' Seventeen
Explosive Eighteen
Notorious Nineteen
Takedown Twenty
Top Secret Twenty-one

Kommentera här: