The Red House

titel: The Red House

del: ingår inte i en serie

författare: Mark Haddon

förlag: (Audio Go)

start: 17/10-14

slut: 31/10-14

 
Om:
 
En familjesemester på landet. Det låter väl bra?
 
Efter Angelas mors begravning tar hon med sin familj på semester. Det är en familjesemester och hennes brors familj ska också åka med. Angela har inte talat med sin bror på länge och hon är inte direkt sugen på det, men hon har inte råd med en semester åt sin familj, så varför inte låta den rika brodern betala?
 
Det är en splittrad familj som intar det röda huset på landet. Angela och Dominic har ett dött äktenskap och tre barn. Daisy och Alex är i övre tonåren och Benjamin är åtta år. Daisy har gått med i kyrkan och lever nu det kristna livet något som Angela är emot. Angelas bror, Richard har gift om sig med Louisa och fick på köpet med sig den argsinta Melissa, Louisas dotter. Under semestern kommer hemligheter upp till ytan och familjen har en chans att bli en familj igen, forma nya band och komma varandra närmare. 
 
Det var intressanta att lyssna till familjeproblem även om jag ibland tyckte det saknades saker runt omkring. De levde som i sin egen lilla bubbla omringade av fantastiska miljöer. Samtidigt tycker jag författaren har lyckats skildra de olika karaktärernas utveckling riktigt bra och det känns om alla har förändras i slutet av boken. Jag tycker att karaktärerna är väldigt trovärdiga och hela historien känns realistisk. Om något är berättelsen lite tråkig med allt familjedrama.
 
Gillar man familjedrama och inre konflikter där människor kämpar med att finna sig själva, med ett öppet slut så är det här någonting att lyssna på. 
 
Andra böcker av Mark Haddon:

Kommentera här: